FLOR AZUL

Flor Azul

Het verlies van een dierbare kun je niet wegduwen, ontkennen of ontlopen. Om mijn rouwproces goed te verwerken en het verlies een plek te geven is Flor Azul op magische wijze ontstaan. 

Flor Azul bestaat uit verschillende spirituele handgemaakte natuurproducten. De collectie is uniek! 

In Kaapverdië worden deze producten vaak gebruikt. Mijn missie is de spirituele producten van de Kaapverdische eilanden te promoten, en ook een creatieve manier om de Kaapverdianen beter te leren kennen en beter te onthouden. 

Flor Azul is een dankbetuiging aan Sonia Andrade. Sonia’s Magick, ik noem het blauwe magie – de magie van flow. 

Onze intense verbondenheid gaat over de zeemeerminnen, een wereld waarin alles met elkaar in verbinding staat. De magische onderwaterwereld, zeemagie. 

Mijn lieve Sistar Sonia zaliger wist veel over de mysterieuze wereld van de zee. Haar vader was een zeeman, hij vertelde onvertelde verhalen over zeewater. Het waren mooie inspirerende, korte verhalen die je energie geven. 

Met elkaar hebben wij jarenlang de mooie verhalen van de zee en de kleur blauw gedeeld. Sonia vertelde over haar tantes, moeder en vader. En ik deelde de verhalen van mijn voorouders en mijn zus zaliger. Bijna iedere dag hadden wij het over de magische krachten van de zee, de maanstanden en de planeten. Over de blauwe hemel, de zeemeerminnen en dolfijnen, maar vooral over onze eilanden, Kaapverdië. En ook over onze lekkere Kaapverdiaanse gerechten. 

Sa! Zus! Son! Flor Azul .. 

Bedankt voor de blauwe magie. Jij bent en blijft voor eeuwig mijn zeemeermin van de zoete wateren. Zittende op een rots naast mijn oma met je stralende ogen en gracieuze schoonheid, zing jij de mooiste Kaapverdiaanse liedjes voor de flow. Zodat wij meegaan met de stroom van het leven, want dat was jouw wens. Wij missen je elke dag, de hele dag!

Jij bent nu het roer van ons moederschip om ons op koers te houden of van koers te veranderen. Nu verlicht jij alle oceanen zodat alle zeemannen veilig kunnen varen. 

Eveneens wil ik ook graag een ode aan mijn nicht Emilia “Neicy” Araújo brengen, omdat ook zij nooit vergeten mag worden! Blauw was ook haar lievelingskleur, hoe bijzonder! Je aangetrokken voelen tot blauw is een teken dat je je aandacht moet verleggen naar het authentiek zijn, uiting geven aan je ware passies, in plaats van naar wie anderen willen dat je bent – AND THAT’S WHO SHE WAS!!